Aromatyczne grzybki na kopytkach z dyni

Aromatyczne grzybki na kopytkach z dyni

Wytrawna wersja dyniowych kopytek z moimi ulubionymi grzybami. Grzybki na kopytkach są szybkie w wykonaniu, ale na pewno swoim smakiem zaskoczą nie jednego. kopytkowego smakosza.                                                                                            

Aromatyczne grzybki na kopytkach z dyni - składniki

potrzebne będą

  • 1/2 porcji dyniowych kopytek (patrz: Dyniowe kopytka)
  • 8-10 ulubionych grzybów leśnych
  • 1 cebula czerwona lub zwykła
  • pęczek natki pietruszki
  • 1/4 kostki masła
  • sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny

Sposób przygotowania

Grzybki oczyszczamy z piasku lub odmrażamy, jeśli mamy zamrożone Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim najpierw cebulę, a następnie grzyby. Solimy i pieprzymy, podlewamy lekko wodą i dusimy około 5 minut. Dorzucamy ciepłe kopytka oraz kilka kropel soku z cytryny. Mieszamy i chwilę podsmażamy razem. W tym momencie próbujemy i ewentualnie doprawiamy całość. Podajemy obficie obsypane natką pietruszki.

Aromatyczne grzybki na kopytkach z dyni
Aromatyczne grzybki na kopytkach z dyni
rosiolove
Opublikowane w Mączne, Obiadu czas, Przepiśnik, Wegetariańskie i otagowane: , , , , , , , , , , .