Dyniowe szagówki z musem jabłkowym

Dyniowe szagówki z musem jabłkowym

Szagówki z musem jabłkowy to kolejna mega szybka propozycja na niebanalny posiłek z wykorzystaniem dyniowych kopytek. Wasze dzieciaki zapewne też nie pogardzą takim słodkim podwieczorkiem.                                                              

Dyniowe szagówki z musem jabłkowym

potrzebne będą

  • 1/2 porcji dyniowych kopytek (patrz: Dyniowe kopytka)
  • 2-3 łyżki musu jabłkowego (patrz: Mus, nie mus jabłkowy)
  • 1/4 kostki masła
  • 2 łyżki śmietanki 30% (nie jest konieczna)
  • szczypta cynamonu, cukier

sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie ciepłe kopytka i lekko podsmażamy. Następnie dodajemy mus jabłkowy, cynamon i śmietanę. Podsmażamy jeszcze przez chwile i delikatnie mieszamy. Próbujemy i doprawiamy cukrem, ilość cukru zależy od Waszych upodobań.

I już! Gotowe!

Dyniowe szagówki z musem jabłkowym
Dyniowe szagówki z musem jabłkowym
rosiolove
Opublikowane w Mączne, Nie tylko na chandre (desery), Obiadu czas, Przepiśnik, Wegetariańskie i otagowane: , , , , , , , , , , .