FrappeInka z mrożonymi owocami

FrappeInka z mrożonymi owocami
Ilość: 2 porcje

Nigdy nie byłam zwolenniczka kawy zbożowej, kawa to musi być kawa, mocna, czarna, stawiająca na nogi myślałam. Jednak zainspirowana konkursem postanowiłam spróbować i przekonać się do Inki. Zrobiłam frappe, nazwałam je FrappeInka i ku mojemu zaskoczeniu wyszło znakomite. Spróbujcie!                                             

FrappeInka z mrożonymi owocami

potrzebne będą

  • 2 kopiaste łyżeczki kawy zbożowej INKA
  • 2 banany
  • 1 szklanka zimnego mleka
  • szczypta cynamonu
  • szczypta imbiru
  • kilka różnych zamrożonych owoców w moim przypadku są to wiśnie, jagody zwyczajne i jagody kamczatka.

Sposób przygotowania

Banany obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do wysokiego pojemnika. Dodajemy mleko, INKĘ, cynamon, imbir i dokładnie blendujemy. Całość przelewamy do szklanki, wypełnionej do połowy zamrożonymi owocami, które będą spełniać rolę kostek lodu. FrappeInka gotowa, jest to zdrowa i ciekawa alternatywa dla codziennej kawy.

rosiolove
Opublikowane w A pić się chce, Przepiśnik i otagowane: , , , , , , , , .