Lemoniada arbuzowa z kiwi

Lemoniada arbuzowa to owocowa moc orzeźwienia! Idealna na upał dla małych i dużych. Niby nic takiego, a jednak ... spróbujcie!                                                                                    

potrzebne będą

  • 1/4 małego arbuza
  • 1 kiwi
  • kilka kropel cytryny lub limonki
  • 2 - 3 łyżeczki cukru
  • 1,5 szklanki wody gazowanej

sposób przygotowania

Arbuza obieramy ze skóry, pozbywamy się pestek. Jest to trochę pracochłonne ale uwierzcie mi, że warto. Kiwi również obieramy, owoce wrzucamy do pojemnika i blendujemy. Dodajemy wodę, mieszamy i dodajemy cukier w zależności od tego jak bardzo słodkie lubimy. Jeżeli arbuz będzie słodki, może zdarzyć się tak, że cukier będzie zbędny i wtedy dodajemy tylko cytrynę.

przydatne

Lemoniadę można przelać przez sitko i wtedy będzie bardziej "lemoniadowo" wyglądała, polecam jednak tego nie robić, resztki miąższu dodają smaku naszemu napojowi.

hashtag
Opublikowane w A pić się chce, Przepiśnik, Wegetariańskie i otagowane: , , , , , , , .