Rzodkiewki w śmietanie

Rzodkiewki w śmietanie - zbliżenie

Szybkie, łatwe i bardzo smaczne rzodkiewki w śmietanie. Dzięki swojej ostrości są doskonałe jako dodatek do tłustych, nieco mdłych mięs.                                                                                                        

Rzodkiewki w śmietanie - składniki

potrzebne będą

  • 200 g rzodkiewek różowych lub białych
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • odrobina cukru

sposób przygotowania

Rzodkiewki myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki, dodajemy śmietanę i doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru, mieszamy. Odstawiamy na 15 minut, a następnie próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku według uznania.

Rzodkiew w śmietanie
rosiolove
Opublikowane w Na mniejszy apetyt, Przepiśnik, Wegetariańskie i otagowane: , , , , , , .