Sałatka z jaj, ogórka i jabłka

Sałatka z jaj, ogórka i jabłka
Ilość: 2 porcje

Świeża i delikatna w smaku sałatka z jaj to mój nowy numer 1 na świątecznym stole. Ogórek orzeźwia, jabłko dodaje słodyczy i odrobiny cierpkości, feta soli, jajo króluje a wisienką na torcie jest odrobina swojskiego, ziołowego majonezu.                           

Sałatka z jaj, ogórka i jabłka

potrzebne będą

sposób przygotowania

Jaja wkładamy do zimnej wody z odrobiną soli i gotujemy przez 5 minut od momentu zagotowania, następnie hartujemy je pod zimną wodą i obieramy ze skorupki.

Ogórka i jabłko myjemy, a następnie kroimy w malutką kostkę wraz z jajkiem. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy pokruszoną fetę oraz majonez ziołowy, doprawiamy do smaku odrobiną soli i pieprzu.

Taką sałatkę najlepiej zjadamy w ten sam dzień w którym ją robiliśmy, ponieważ im dłużej stoi tym więcej ogórki puszczają wody. Sałatka z jaj jest oczywiście dalej smaczna, jednak nie wygląda zbyt apetycznie.

Sałatka z jaj, ogórka i jabłka
Sałatka z jaj, ogórka i jabłka
rosiolove
Opublikowane w Na dobry dzień (śniadanie), Na mniejszy apetyt, Przepiśnik, Wegetariańskie i otagowane: , , , , , , , , , , .