Salsa mango, morela, chilli

Salsa mango, morela, chilli
Ilość: 2 porcje

Pięć składników, jedna salsa, kilka zastosowań. Kojarząca się z wakacjami, lekka sałatka sprawdzająca się zarówno jako dodatek do mięs grillowanych, ryb, ceviche ale i do lodów, naleśników czy nawet zalana wodą gazowaną może spełniać rolę lemoniady... Salsa idealna!                                       

Salsa mango, morela, chilli - składniki

potrzebne będą

  • 1/2 dojrzałego mango
  • 4-5 moreli
  • 1/3 świeżej papryczki chilli
  • sok z 1/2 limonki
  • 2 duże liście mięty
  • szczypta soli

sposób przygotowania

Mango, morele kroimy w kostkę. Niezbyt małą, ale też nie mega dużą. Wyciskamy do owoców sok z limonki. Miętę myjemy i siekamy na cieniutkie paseczki. Dodajemy odrobinę soli. Nie chodzi nam o to by salsa była słona, ale o to by podbić przy pomocy soli smak owoców.

Wszystko razem mieszamy i już! Salsa Gotowa! 🙂

Salsa mango, morela, chilli
Salsa mango, morela, chilli
rosiolove
Opublikowane w Na mniejszy apetyt, Przepiśnik, Wegetariańskie i otagowane: , , , , , , , , , , .